חדר הלבשה משותף // יוניקורן צרפתי

Vestiaire Collective היא חברה צרפתית שנוסדה ב-2009 כאתר המשלוחים המקוון הראשון למותגי יוקרה. מה שנשמע היום טריוויאלי, לפני 13 שנה היה בוודאי נשמע הזוי. מותגי יוקרה? יד שנייה? ובלי למשש, לבדוק ולמדוד?

מאז הקמתה ועד היום החברה גייסה, תחזיקו חזק, 397 מיליון יורו, כאשר הגיוס האחרון נעשה על פי שווי של כמיליארד דולר. מה שמגדיר את החברה כיוניקורן הצרפתי ה-11 במספר. אגב, בכל 12 שנותיה החברה לא הייתה רווחית אפילו ליום אחד.

דוגמנית חטובה מתוך הקמפיין של דרוגה5

כיום יש לחברה משרדים גם בלונדון, ברלין, ניו יורק, סינגפור והונג-קונג. לטענתם לפלטפורמה יש קהילה של לא פחות מ-15 מיליון קונים ומוכרים עם מעורבות גבוהה, מלאי של 300,000 אייטמים ומדי יום מתווספים למעלה מ-3,000 אייטמים של מותגי יוקרה כמו לואי ויטון, גוצ'י, הרמס ועוד המוצעים למכירה בהנחות של עד 70% ממחיר המדף.

יש אינספור מרקט פלייסס (זירות סחר – בעברית זה רע) מכל סוג וכמעט לכל דבר. אז מה הופך את Vestiaire Collective ('חדר הלבשה משותף' בצרפתית) כמרקט פלייס לקנייה ומכירה של מותגי יוקרה שגם המשקיעים וגם הצרכנים נותנים בו את אמונם.

תמונה מתוך הקמפיין LONG LIVE FASHION – דרוגה5

מה הופך מרקטפלייס ליוניקורן?

מלבד לאפקט הראשוניות שבוודאי מסייע אבל לא מבטיח כלום, החברה דאגה לחזק את הטראסט של הצרכנים, לשים לנגד עיניה את המלחמה בזיופים ולהשתלב בחוכמה עם אג'נדת הקיימות וטרנד המשלוחים.

החברה השכילה לייצר קהילה עולמית נאמנה של מיליוני צרכנים וצרכניות של מותגי אופנת יוקרה. אקוסיסטם של קונים ומוכרים, שהמוטיבציה שלהם נשענת על 2 רגליים מרכזיות: האפשרות להתעדכן ולהחליף פריטים בתדירות גבוהה יחסית ע"י מימון הרכישה הבאה, לצד אג'נדה של קיימות, מיחזור וכלכלה מעגלית המקטינה את רגשות האשם של הצרכנים ואת טביעת הרגל הפחמנית בתקופה בה יותר מדי צרפתים מתים מחום בכל קיץ.

איך זה עובד?

יוזר/ית שמעוניין להעמיד אייטם למכירה, מעלה תמונות ותיאור באמצעות אפליקציה. לפני שהפריט מועמד למכירה, צוות מומחים של קולקטיב מוקדש לזיהוי זיופים ושמירה על תקני איכות גבוהים. לאחר שעבר את מבחן האותנטיות, הצוות מסייע למוכר לשפר את הלוק ומעמיד אותו למכירה. רק לאחר שהפריט נמכר הוא נשלח לחברה בחינם, שם הוא נבדק שוב בציציות ומוודאים כי לא מדובר בזיוף, שהמידה נכונה ושהתיאור שניתן מדוייק. המלחמה בזיופים הייתה בראש סדר העדיפויות של החברה מיומה הראשון וכנראה שהיא מצליחה בכך. לבסוף, לאחר שהיא גובה מהרוכש את התשלום ומשלחת אותו עם התחייבות ל-48 שעות, היא מעבירה למוכר את התשלום בניכוי עמלתה כמובן.

אג'נדה סביבתית וטרנדים עולמיים

כמובן שמגפת הקורונה תרמה את חלקה – התפוצצות הסחר המקוון והזינוק האדיר בשירותי שילוח שיחקו לידיה, כמו אתרי סחר רבים אחרים. אבל העובדה כי Vestiaire Collective מיצבה את עצמה כחוליה בכלכלה המעגלית התורמת למאמצים האוקולגיים ולטרנד הקיימות היא הסיפור המעניין. זה לא שוק אופנה. זה שוק אופנה בר קיימא. מוכרים כדי להעניק לפריט חיים שניים ומוכרים כדי לממן את הפריט הבא. אקוסיסטם של קונים ומוכרים שעושים את זה בכלל כדי לחסוך משאבים ולשמור על כדור הארץ. העיקר שהמצפון נקי.

"Give your wardrobe a second life. It's the new luxury"

Vestiaire Collective

והדובדבן: הקמפיין החדש – Long Live Fashion

כל הפוסט הנ"ל נולד בזכות הקמפיין החדש והנפלא של דרוגה5 שהושק בימים אלו ממש. קמפיין בולט וחכם כמו מרבית הקמפיינים עליהם הסוכנות חתומה. הקמפיין מבוסס על 5 דמויות סטייליסטיות שעשויות מפריטי לבוש, כאשר כל אחת מהן מדגמנת על גבי המסלול סיבות שאנשים אוהבבים לקנות או למכור באתר, כשברקע קריינות של פרשן אופנה צרפתי מפורסם. המשפט האסטרטגי המצויין מעלה על נס את האופנה במובן המילולי שלה, אבל הוא הרבה יותר עמוק מזה ותומך באג'נדה המרכזית של החברה. בקיצור, יחי האופנה ושתזכה לחיים ארוכים!